Druhy dřeva, které by dle odborníka neměly být používány v krbu, neboť by mohly ucpat komín

Zatímco v zimních měsících je nutné domovy vytápět, mnozí lidé se rozhodli pro krbová kamna kvůli zvyšujícím se cenám energií. Tuto možnost však mohli využít pouze v případě, že jejich dům disponoval komínem, i když byl dosud nevyužívaný.

Je důležité si uvědomit, že ne každé dřevo je vhodné pro spalování v krbu. Některé druhy dřeva hoří lépe a delší dobu udržují teplo než jiné.

Nejlepší volbou jsou tvrdá dřeva, jako je buk, který je schopen udržet teplo po dlouhou dobu. Také dub, ořech nebo javor jsou vhodné pro spalování a navíc poskytují příjemnou vůni. I kůra z břízy je vhodná pro podpalování.

Naopak jehličnatá dřeva se pro topení nehodí, protože mohou produkovat příliš mnoho kouře a ucpat komín. Dřevo z topolu je nevhodné kvůli nepříjemnému zápachu.

Důležité je rovněž dbát na to, aby dřevo bylo řádně usušené, neboť mokré dřevo může vyprodukovat spoustu kouře a málo tepla. Dále je vhodné se vyvarovat spalování dřeva ztrouchnivělého, shnilého nebo plesnivého, neboť to může znečišťovat vzduch toxickými látkami.